Досить складно розміститися з комфортом в приміщенні, ширина якого становить 240 см. Бельгійська команда sculp (IT) та її молоді прогресивні дизайнери-архітектори Петер Перлінгс і Сільвія Мертенс відмінно вирішили це завдання в одному зі своїх проектів. Архітекторам для роботи виділили простір, розташоване між двома капітальними будівлями, шириною 7 футів і 10 дюймів (всього лише 239 сантиметрів).

Так виникла ідея побудови чотириповерхового будинку, в якому кожен поверх виконує свою роль. На верхньому (четвертому) поверсі вони помістили спальню, на третьому – вітальню, на другому – кухню, а на першому поверсі, який знаходиться поруч із вулицею, – робочий кабінет. А ванна кімната зайняла своє місце на даху.

Додали світла, зробили особисте життя цієї квартири «прозорою» для сусідів і перехожих, візуально збільшили простір за допомогою стін зі скла. Дерев’яні підлоги поклали на сталевий каркас і сховали в них інженерні комунікації, а для переміщення між поверхами була споруджена сходи.

Ключова ідея досить оригінальна і затишна, хоча дуже хочеться затонувати скла так, щоб огляд представлявся можливим тільки з внутрішньої сторони.

Перебувати постійно на огляді сторонніх очей непросто, це як якщо знаючи секрети вконтакте деякі особистості можуть дізнатися про вас або ваших друзів практично всі.

.

Найцікавіші новини: